Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Tot ons groot verdriet is de Vader der Veteranen overleden.

ted1ted2

Zie hier het bericht van Defensie: https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2016/12/24/grondlegger-nederlands-veteranenbeleid-ted-meines-overleden

Hier kunt u tekenen in het condoleance Register: http://www.gedenken.nl/herinner/ted-meines

De Uitvaart

Op donderdag 05 Januari om 1330 uur is via onderstaande links de uitvaart te volgen:

https://www.youtube.com/watch?v=CKCzgoCFUBU

of

http://defensie.portal.united4all.nl/

Rouwbeklag

“Be yourself, be good and tell it”

Om u de gelegenheid te geven afscheid te nemen, wordt er een openbaar rouwbeklag gehouden. Het rouwbeklag vindt plaats op 3 januari 2017 van 14.30 tot 19.30 uur op de Legerplaats bij Oldebroek (ook wel het Artillerie Schietkamp, “de Knobbel” genoemd), Eperweg 141 in ’t Harde. Omstreeks 14.00 uur wordt generaal Meines met militair ceremonieel overgebracht naar het Wachtmeester Kruithof Paviljoen. Delegaties van veteranenorganisaties en militairen in werkelijke dienst vormen het erecouloir.
Neemt u alstublieft uw legitimatiebewijs mee.

Een samenvatting van het Rouwbeklag is te zien via onderstaande link:

https://www.youtube.com/watch?v=3MTtiMWgYIs

Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven de uitvaart van luitenant-generaal b.d. Meines te volgen, zendt Defensie dit afscheid uit via youtube.com/defensie.


Ter voorbereiding op de uitvaart van generaal b.d. Ted Meines wordt momenteel het erecouloir voorbereid dat aan de dodenwacht zal deelnemen.

Om veteranen en belangstellenden de gelegenheid te geven afscheid te nemen, wordt er een openbaar rouwbeklag gehouden op de Legerplaats bij Oldenbroek (ook wel het Artillerie Schietkamp, “de Knobbel” genoemd), Eperweg 141 in ’t Harde, waarbij het stoffelijk overschot zal worden opgebaard in het Wachtmeester Kruijthof Paviljoen.

Tijdens de opbaring zal er een dodenwacht door veteranen worden verzorgd. De dodenwacht bestaat uit 4 man, die afwisselend 15/20 minuten de wacht houden bij de baar en daarna vervolgens worden afgelost. Het ligt in de bedoeling dit met 5/6 ploegen van 4 man uit te gaan voeren.

Het is ook voor leden van onze vereniging mogelijk om deel uit te maken van het erecouloir . Gegadigden moeten wel in staat zijn om enige malen 20 minuten de wacht bij de baar te kunnen houden. Indien er meer dan zes ploegen worden aangemeld, zal het bestuur een keuze maken uit de opgaves. Wilt u in aanmerking komen hiervoor verzoek ik om z.s.m. dit door te geven aan Mark Scheurwater die de deelname zal coördineren.

Het tenue voor deze dag: veteranentenue/verenigingstenue met modeldecoraties.